Sunday, December 20, 2009

Kelantan 2009


Jumaat 18 Dec - Bertolak dari Ipoh pukul 2.30 pagi, sepupu datang dari Shah Alam terus gerak ke Kota Bharu.
Sampai Kota Bharu pukul 7.30, jauh sial sakit pinggang dibuatnya.
Terus pergi ke guest house kat Wakaf Che Yeh, murah je guest house ni satu malam RM100.
Sampai sini trus tido sebab x cukup tido, haha.
Lepas solat jumaat ramai2 pergi rumah tunang Abang Izwan (sepupu) kat Kampung Latin, nak tentukan tarikh perkahwinan Mac yg akan datang.
Kat sini asyik hujan je tapi hujan sekejap-sekejap.

Hujan

Malam tu chill kat Pasar Wakaf Che Yeh, tempat tu ala2 Chow kit juga la, smuanya murah kat sini.Aku beli Crocs je, kasut orang kencing manis, haha :)



Crocs -Gambar Hiasan


Sabtu 19 Dec - Awal2 pagi smua pergi Pasar Besar Siti Khadijah breakfast kat sana, orang Kelantan ni dalam pemakanan diorang memang pelik, pagi2 makan nasi & smua makanan diorang manis.



Udang Galah smua besar2 kat medan selera Pasar Siti Khadijah ni.

Kat sini banyak btul peminta sedekah, ianya dimana - mana.
Yang menarik perhatian aku banyak btul peminta sedekah yg uniknya cara diroang mintak sedekah tu kreatif, haha :)
Lepas tu terpaksa follow Mak Ngah, Kak Ayu n lain2 beli kain, kitorang yg lelaki dah mendap follow, haha :)
Malam tu chill lagi kat Pasar Wakaf Che Yeh, barang2 kat sini smua best kot.

Ahad 20 Dec - Gerak balik ke Ipoh pkul 3 pagi sampai Ipoh pkul 7.
Smua chill kat rumah aku dulu, sebelum diorang balik ke Shah Alam, breakfast & rehat2 dulu.
Orang perempuan pula shopping barang2 utk majlis kahwin Abang Izwan bulan Mac akan datang kat Jalan Kuala Kangsar, pkul 3 petang diorang balik.

Kelantan yang menariknya smua papan tanda jalan or kedai mesti ada tulisan jawi, sperti tesco - tisku, mcdonalds - mikdunal, parkson - paksun, haha tgk gambar2 ni.





Jumpa lagi Kelantan Mac 2010

6 comments:

lady puthree said...

tlisan jawi bg ltk ipoh skali bru syiok

houseofstories said...

ak na crocs jugak

Nurul Asimah baik! :) said...

yg peminta sedekah asyik follow tu, patut buat blog jgklah.. haha! senang nak follow agagagaga! :))

aus said...

cb. ak da brangan
na pi klantan, tgk
ang pi dulu.

wei, pi sana kena tutup
aurat. kena kompaun nant. haha.

Azeem Haiqal said...

memangla firdaus aku mau pakai sluar pendek pun takut.
langsung aku x pakai kat Kelantan

Ah SEng said...

nsib jawi kalau arab mcm mana nak baca