Saturday, November 21, 2009

Cuti terlebih Awal


Sekolah lagi seminggu aku dah cuti dah, haha :)
Macam2 cerita aku dah terlepas kat sekolah.
Aku chill kat SP je, saja jalan2 cari pengalaman.






Pagi tu breakfast kat Old Town White Coffee, pas dah abis makan gi cc jap online Myspace & Facebook.


Pastu lepak Village Mall, boring arr x banyak yg best kat situ.


Then lunch kat Nasi kandar Nasmir, makan Maggi Goreng je.
Pastu check in hotel kat Swiss Inn.




Malam tu dinner kat Kedai Chicken Chop berdekatan dengan hotel, ramai orang kat situ malam tu.


Tgk FA Classic Match kat lobby, zaman2 Leeds famous dulu, haha :)

Judge Dredd

The Garden Terrace

Keesokannya plak awal2 aku dah bangun tgk Judge Dredd jap, pastu breakfast kat The Garden Terrace, retoran hotel tu.
Then aku pergi cc online jap.


Pastu lepak Village Mall lagi, kat Village Mall beli baju kat F.O.S.
Check out hotel, pastu pkul 2 gi cc balik, lunch kat Tesco SP , jalan2 kat pekan SP pastu balik.

Friday, November 13, 2009

Cerita Selepas Exam


Jumaat 13 Nov 09 - 3 hari selepas exam tamat, sekolah pun dah x macam sekolah dah.
Lepas exam abis, setakat ni aku x masuk kelas lagi, sedult exam pun aku x amik lagi.
Hari ni AJKS dapat hamper sebagai penhargaan, Aidid dengan murah hatinya buka hamper dia & kongsi ramai2 bukan macam Syamim kedekut gila haha, tapi selamba kerek je dia buka hamper Azam utk smua, Azam x dtg arini.



Hari ni ada selection bola baling tapi xde sorang pun yg datang untuk tryout smua player sekolah je terus jadi training, haha :)
Main takraw jap pasti hantar satu lagi buku kat bilik SPBT, yg lain smua aku dah hantar dah.
Pastu Farez & yg lain plan nak letup sorang bdak ni, tapi dia xde, dah lari la kot.



Usha Aidid main chess ngan Arif jap pastu lepak Padang Ipoh, budak Form 5 tangkap gambar kenangan last day sebelum SPM.

Azam toke kedai


FILE0817



Lepas solat Jumaat gi Parade jap ngan Farid & Syahir, aku nak jumpa orang jap, tapi dah lambat 50 minit trus gi Cafe Azam kat DBI, tu Cafe mak dia makan pun murah tapi untuk member2 cam kitorang je la.







Syahir balik tumpang Farid, diorang dah bla aku lepak Padang Jalil jap tgk Petak, Syafiq @ Apek Madi, Jamil, Hafizul, Haikal, Kenny & player2 yang aku x kenal.
Diorang training untuk "Perak Malay".
Pastu balik cam hari Jumaat yg sebelum ni.


video

Sunday, November 1, 2009

Malam Ah Yong Dan Sathia

Pic terbaik utk cerita ini.

Jumaat 30 Oct - Lepas skola & solat Jumaat, pergi library ngan Farid & Jamalul, kononnya nak study, haha :)
Tiba2 xde semangat nak belajar sebab Exam Add Math & Mod Math baru selesai, so pergi Parade saja2 lepak.
Kat Parade Azam lepak sekali dia setiap hari ada kat situ.



Pergi library x boleh belajar tapi kat Popular Bookstore mcm2 ilmu yang kitorang dapat.
Lama gila kat dalam Popular Bookstore tu, baca buku free je, haha :)
Pastu sambung cerita kat kedai kopi Starbucks, sebab dah x larat berdiri baca buku tdi, so kitorang pun sambung cerita kat sini.
Time dah nak balik, tiba2 Awoi dari Gerik call ajak lepak, dia dapat cuti asrama.
Aku balik rumah jap mandi & siap pastu gi rumah Farid, Awoi amik, Jamalul ada kat rumah Farid.

On the way

Railway Station
Tunggu train, haha :)

Malam tu chill kat Railway Station Ipoh, berteduh kejap sebab hujan, haha :)
Pastu makan malam kat TKK, macam2 kat situ Ah Yong laa, tikus Ah Yong laa, Sathia laa macam2 kat situ, haha :D

Makan Nasi Paprik kat kedai Ah Yong
Kaki makan


Malam tu tido kat rumah Awoi, xde siapa dapat kalahkan aku PES kat rumah Awoi, haha :D

Sabtu 31 Oct - Pagi tu mak Awoi masak sedap, diorang cakapla, sebab aku makan roti canai je, diorang memang xtau malu, haha :D

Bilik Farid


Pastu lepak rumah Farid. on9 jap, main gitar, dgr mcm2 lagu, buat lagu mizan, tgk tv , sambil tu Awoi gi potong rambut.
Gi Yik Foong jap, nak cari barang sikit, then gi rumah Jamalul jap, amik duit dia mau belanja.

Parking Yik Foong

Starbucks, dia dah ketagih Starbucks, pasal semalam, haha :D
Pergi Parade pula, mcam2 bangsa dari kampung kelihatan, x paham aku diorang.
Lepak Starbucks macam2 cerita di kedi kopi lebih2 lagi Awoi ada.

Starbucks Cofee Ipoh Parade


Jalan2 jap, gi Novelhut, cari accesories pc, tangkap gambar jap.
Pastu cadang nak makan malam sekali, tgk2 hujan n dah lambat, so kitorang pun balik, Awoi esok mak balik asrama, haha:)

Fitting Room
Novelhut

Thankz banyak2 kat korang, nanti kalau aku ada rezeki plak, aku support korang, haha :D